Om bygga lag, rörliga backar och Nyman

Första hockeyveckan denna höst är över i Malmö. En hemmamatch i Isstadion och en match i Danmark har avverkats. En rolig start blev det. Matchen i torsdags var rätt go för att vara en träningsmatch. Nästan 2000 åskådare höjde hockeytempen i Malmö ordentligt. Tidigare år i Isstadion har det inte varit tal om en siffra i närheten av det och dessutom med skillnaden att det nu kostade 50 spänn i stället för en frivillig entrépeng. Riktigt kul. Bara hoppas att det fortsätter och min känsla är att en bra start på hösten kan ge rätt hyggliga publiksiffror i Malmö Arena under oktober, november.

# # #

Det gäller ju för ett lag som Malmö med alla sina nya spelare att få ihop det till ett lag. Där har Leif Strömberg och Ulf Taavola en oerhörd utmaning. Självklart hade vilken tränare som helst i serien velat ha de ekonomiska resurserna Redhawks just nu har, men pengarna till trots så handlar ishockey om lagutövande. Det måste klicka, spelare måste vara redo att göra skitjobbet och täcka skott i boxplay likväl som spelare måste stå framför motståndarkassen och ta emot slag och knuffar. Detta kommer vara fokus hela säsongen, är åtminstone min grundteori.

# # #

Spelskicklighet har ju onekligen laget. Det var så slående i torsdags hur snabbt Redhawks plötsligt transporterade pucken uppåt i banan. Antingen genom kvicka och/eller spelskickliga backar eller genom snabba pass. Även om det är bra att ha en stark, defensiv back med hyfsad storlek som komplement till försvarsspelare som Daniel Josefsson, J.D. Forrest, Tero Konttinen och Tim Heed så är jag ändå inte helt övertygad om att det är ett måste. Kanske ska Stefan Nyman ha is i magen på den punkten och vänta tills det dyker upp något riktigt intressant. För mig är det inte Johan Björk.

# # #

Apropå Nyman så gillar jag starkt att han är så pass engagerad och nära laget. Detta var ju det Peo Larsson talade om under sina år i klubben, men det blev liksom inte riktigt av förutom under en turbulent tid i januari månad innan "Babyhawks" tog vid. Stefan Nyman är passionerad och noggrann. Han har värvat spelarna och vet vad han är ute efter i deras spel. Dessutom är han med och ser, hör och iaktar. Det måste trots allt vara en fördel att veta hur kemin fungerar i laget, vilka personlighetstyper som kommer fram vid olika tidpunkter. Möjligtvis kan det hjälpa honom att sätta värvningarna under säsongens gång ännu bättre vad gäller kemi såväl på som utanför isen.

# # #

Tycker det är helt underbart att Nicolai Meyer gått in och spelat så pass bra som han gjort. Utöver en bredare A-trupp i stort så finns där också nya, unga killar på gång i år igen. Precis som det ska vara. Ännu en faktor som kan bidra till framgång.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: M o D

Läckert skrivet Olsson!

2011-08-13 @ 20:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0