Stark match borta mot Växjö

Malmö Redhawks imponerade stort i bortamatchen mot Växjö Lakers. Det kändes faktiskt som att det var Redhawks som var ett Elitserielag och Växjö som höll till i HockeyAllsvenskan, åtminstone i spelet med lika många på banan.

 

Mest imponerad är jag av tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm. De kommer att vara riktigt bra i vinter. Tillsammans med Jesper Mattsson naglade sig ungtupparna fast i anfallszon gång på gång och såg till att skapa farligheter. Synd att de inte fick med sig något i protokollet. Pathrik var närmast med två riktigt fina lägen. Men Martin Greber flaxade till och lyckades på något sätt stoppa båda propåerna, med både tur och skicklighet.

 

När vi ändå är inne på Gerber så var det lite kul att han ställdes head-to-head mot Hannu Toivonen. Båda lagen har ju varit ute efter det andra lagets keeper under sommaren. Gerber var absolut vass i dag. Kent Jönsson upplyste mig om att han gick under namnet Mr. Rebound – något som verkligen stämmer. Han släpper väldigt många puckar och jag tycker att Hannu Toivonen vann dagens målvaktsmatch. Han känns lugn och trygg i allt han tar sig för, även om 2-0-målet kanske inte såg helt otagbart ut.

 

Miroslav Lazo gjorde precis som tvillingarna sin första match med laget. Han spenderade mycket tid på botbänken och kändes något övertänd. I tredje perioden lugnade han dock ned sig och jag tror – och hoppas framför allt – att laget kommer att få stor nytta av honom under seriespelet. Han har fysiken och att han har ett vasst skott. Dessutom har han bra fart i spelet.

 

När vi ändå är inne på individuell spelkritik så vill jag lyfta Tim Heed ytterligare. Visst, det kan bli något överkonstruktivt i egen zon emellanåt, men snacket om att han är helt värdelöst i det defensiva spelet känns vansinnigt upphausat. Jag har inte sett honom gå bort sig vid något tillfälle hittills – och nu har vi ändå spelat tre träningsmatcher. Det är inte en hel säsong, men det ger trots allt en del indikationer. Tim kommer att vara väldigt bra i vinter. Det vågar jag lova här och nu.

 

Detsamma kommer tvillingarna att vara!

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: R

Hur var Josefsson?

2011-08-20 @ 23:14:19
Postat av: Tysken

Helt OK, snudd på bra!



JD är helt under isen, han måste verkligen kliva upp snart! Barta måste också få igång offensiven, kanske läge att låta tvillingarna flankera honom? Toivonen imponerade stort idag, väldigt följsam och stabil! Frågan är om inte båda våra målvakter är bättre än Markus Svensson..?

2011-08-20 @ 23:54:12
Postat av: Lml

Såg matchen på plats, håller med tysken, JD måste upp ett par snäpp

2011-08-21 @ 05:26:26
Postat av: R

2011-08-21 @ 08:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0