Ser fram emot fredag

Tre träningsmatcher och bara en har jag hunnit med att se. På onsdag blir det bara en av fyra när Malmö spelar i Norge mot Sparta igen. Det känns nästan lite konstigt att jag inte sett fler matcher med det här "nya" Malmö Redhawks. Det finns ju så många intryck att ta av och spelare att följa. Å andra sidan finns där goda möjligheter att följa laget när väl serien drar igång i och med alla TV-sändningar av bortamatcherna. Så laget ska jag nog allt lära känna bra med tiden.

Helgens framträdande i Växjö har gett positiva vibbar kring tvillingarna Westerholm som funkade bra med Jesper Mattsson, enligt alla rapporter. Leif Strömberg verkar vilja hålla tillbaka den positiva uppmuntran en aning och hänvisar till att det krävs lika hårt jobb i båda riktningarna. I synnerhet om man ska ta plats i hans hockeyfilosofi. Ulf Taavola backar säkerligen upp till 100 % där så visst kommer Pathrik och Ponthus få kämpa stenhårt med defensiven. För tanken verkar inte vara att ha en defensiv "städgumma" mellan bröderna som förra säsongen då dels Marcus Olsson, dels Mikael Wahlberg fick agera defensivt samvete. Strömberg vill helt enkelt se mer kompletta och allroundkunniga spelare.

På fredag väntar alltså nästa hemmamatch. Återigen på Isstadion. Ska bli riktigt kul att se hur Redhawks har utvecklats och kommit samman mer som lag sen första matchen mot Sparta. Dessutom är det ett kvalitativt bra motstånd i Hamburg. Och nästa fråga blir naturligtvis om det blir samma drag som i öppningsmatchen? Jag hoppas verkligen det. Att hockeytempen trycks upp och att vi har samma positiva känsla i kroppen som när drygt 2000 åskådare bevittnade den tidigare nämnda matchen.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0