Olsson rankar Allsvenskan: 13. Troja/Ljungby

Det såg länge problematiskt ut för Troja/Ljungby under 2010/2011-säsongen. Rätt förstärkningar mot slutet med framförallt förändringar på målvaktssidan gjorde dock att Troja behöll sin allsvenska status via kval. Den store mannen i Ljungby-laget var Mattias Persson som i rollen som trollgubbe och poängkung fixade flera viktiga poäng. Tätt följd av finländaren Sami Sandell. Nu är både Persson och Sandell ett minne blott då de återfinns i Luleå till hösten. Frågan är nu hur Troja/Ljungby ska klara av att höja lagets kvalitet utan sina två stora profiler från fjolårssäsongen och undvika kvalspel? Tufft kommer det att bli.

Årets Troja/Ljungby har framförallt inriktat sig på att ge flera talangfulla yngre spelare chansen. Nye tränaren Patrik Ross kan möjligtvis ha en bättre möjlighet att därigenom verkligen bygga ett lag. För det är troligen ännu mer det som kommer krävas i år för att klara sig i konkurrensen. Grundstenen i bygget blir helt klart nye målvakten Trevor Koenig. Förra årets målvaktsproblem med Sebastian Idoff och Petter Sandström får inte upprepas under hösten. Innan säsongen var över hade klubben använt fem olika seniormålvakter där finländaren Tommi Satosaari gjorde störst avtryck.

Trevor Koenig då. 36-åringen hämtas närmast från en stark säsong i norska Storhamar. En riktigt stabil målvakt är vad Troja-försvaret kommer att behöva. Så det vill till att klubben har hittat rätt här.
Bland övriga spelare in blir det riktigt intressant att följa forwards som Janos Vas, Carl Gustafsson och Jacob Berglund. Här finns potential men det gäller att få ut den fullt ut också. Vas svarade trots allt för 21 mål förra säsongen i ett svagt presterande Tingsryd. Kan det bli 25 strutar i år? Gustafsson har haft skadebekymmer som ställt till det. Han borde kunna bli en mycket bra allsvensk forward med sin speed och spelskicklighet. Det gäller dock att få tillräckligt med förtroende. Det lär han få i Småland.
När det gäller Berglund så har han ju en riktigt fin grund i teknik och smartness. Problemet är dock avsaknaden av fart i spelet. Kan den utvecklas har Troja gjort ett kap.

Sammantaget får det trots allt sägas att Patrik Ross gäng går en riktigt tuff säsong till mötes. Med den standarden Allsvenskan har idag kommer laget behöva överprestera titt som tätt.

Troja/Ljungby 2011/2012

Målvakter: Jonas Gunnarsson, Trevor Koenig.
Backar: Viktor Amnér, Joel Backesten, Niclas Edman, Per Johnsson, Daniel Karlsson, Joakim Nettelbladt, Ziga Pavlin, Jesper Williamsson.
Forwards: Mikael Ahlén, Istvan Bartalis, Jacob Berglund, Robin Dahlstrøm, Carl Gustafsson, Oscar Holst, Patrik Kannerling, Johan Linnander, Mattias Nilsson, Ted Nilsson, Janos Vas, Mattias Åkesson, David Åslin.
Tränare: Patrik Ross, Torbjörn Persson.

Ungdomlighet
Troja/Ljungby innehar ett riktigt ungt lag med en snittålder på 22,7 år. Där finns således gott om utvecklingspotential och där någonstans får också Troja sätta sitt hopp. Frågan är bara hur många som besitter den potential som räcker till för att undvika kval.

Rutinerad keeper
Som sagt kommer målvaktsspelet bli en central del i Troja/Ljungbys kamp för överlevnad. Trevor Koenig är tilltänkt förstemålvakt och det blir väldigt spännande att se vilken nivå han ligger på. Bakom Koenig finns för övrigt inlånade "ungtuppen" Jonas Gunnarsson från HV71.

1.
2.
3.
4. Leksand
5.
6.
7.
8.
9.
10. Borås
11.
12.
13. Troja/Ljungby
14.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0