Olsson rankar Allsvenskan: 1. Rögle

Trots ett väldigt nykomponerat lag med inte självklar kapacitet från start fick Rögle till en riktigt fin säsong när klubben var tillbaka i Allsvenskan förra säsongen. Laget växte undan för undan och flertalet yngre spelare klev fram och gjorde sig bekväma i den allsvenska seniorkostymen. Till slut en andraplats i Allsvenskan och en fjärdeplats i Kvalserien med elitseriechans en bra bit in i densamma blev facit för ängelholmarna. I grund och botten bara att lyfta på hatten åt Björn Hellkvist och hans tränarkollegor för ett starkt ledarskap.

Nu ska bedriften upprepas och helst överträffas därtill. Egentligen har RBK alla möjligheter till det. Till skillnad från förra säsongen har man nu kvar samma stomme och kan redan från start konkurrera på ett helt annat sätt. Unga lirare som Ted Brithén, Christopher Liljewall och Simon Olsson är betydligt mer etablerade och respekterade i Allsvenskan i år och man vet att Jonas Fransson tillhör absoluta toppen när det kommer till målvaktssidan.

Backsidan har förvisso blivit Victor Bartley, Christoffer Persson och Mads Bödker fattigare. Där ser jag faktiskt ett frågetecken. Det finns en bra bredd på försvarssidan alltjämt men har trion Daniel Sondell, Sean Curry och Alexander Bonsaksen samma spetsegenskaper som de som lämnat? Lite tveksam till det. Fast i stort är Rögle ändå en tämligen komplett lagmaskin inför säsongen. Och att som sagt just vara så pass mer samspelt som lag är en klar fördel.

Bland nyförvärven på forwardssidan kan Magnus Häggström från MODO mycket väl vara ett klipp signerat sportchef Roger Elvenes. Det finns stor målkapacitet där, utan tvekan. Alexander Bergström, Borås, blir givetvis också med sina nästan en poäng per match i snitt ytterst intressant att följa. Tillbaka i Skåneland som etablerad poänggörare kan det mycket väl explodera här. Kirill Starkov sätter jag möjligtvis ett visst frågetecken bakom. 24-åringen fick tillbaka poängkänslan under sitt år hemma i Danmark men på större scener väntar vi alltjämt på det riktiga genombrottet.

Rögle som etta alltså. Jag tror helt enkelt stenhårt på lagmaskinen i sig. Det är den som gör skillnad i längden.

Rögle 2011/2012

Målvakter: Jonas Fransson, Joel Gistedt.
Backar: Rasmus Bengtsson, Alexander Bonsaksen, Sean Curry, Rasmus Forslund, Daniel Glimmenvall, Jesper Jensen, Victor Panelin-Borg, Daniel Sondell, Jonathan Zaar.
Forwards: Nils Bergström, Alexander Bergström, Andrée Brendheden, Ted Brithén, Dennis Everberg, Eric Himelfarb, Magnus Häggström, Alexander Johansson, Jakob Johansson, Christopher Liljewall, Viktor Lindgren, Simon Olsson, Kirill Starkov.
Tränare: Björn Hellkvist, Roger Hansson, Magnus Wennström.


Talanger
Såväl Christopher Liljewall, 21, som Ted Brithén, 20, slog igenom ordentligt den gångna säsongen. Båda är skickliga med puck och i och med den gångna säsongen visat sig vara goda producenter på denna nivå. Brithén är lite av en favorit som även är skicklig i det defensiva spelet och på att läsa spelet i stort.

Rutinerad kapten
Jacob Johansson är ledaren i Rögle. 32-åringen har spelskickligheten som sitt främsta vapen men med sin goda erfarenhet och stora hjärta för klubben betyder han överlag mycket för laget. En spelare som alltid är där och som man kan förlita sig på.

Framträdande målvakt
Det såg ut att kunna bli en jämn kamp mellan två hyfsat meriterade målvakter i Joel Gistedt och Jonas Fransson förra säsongen. Tävlandet slutade rätt tidigt. Fransson visade sig nämligen vara ett alldeles utmärkt kort att satsa på som förstemålvakt i Allsvenskan. Håller Jonas samma nivå som förra säsongen blir RBK ånyo ett svårslaget lag.

1. Rögle
2.
3.
4. Leksand
5. Mora
6.
7.
8.
9.
10. Borås
11.
12.
13. Troja/Ljungby
14.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: sven

du skojar, rögle som etta, och du är ett malnöfan?

2011-08-16 @ 01:18:47
Postat av: Sumo

Intressant. Precis som jag gjorde pressar man bort favorittrycket från "de egna".



Trevlig läsning!

2011-08-16 @ 07:30:03
URL: http://gronvitasumo.se/
Postat av: Olsson

Ja, det håller ju inte. Jag får väl sluta som Malmösupporter, helt enkelt.. :) En rankning handlar väl sällan om vad man vill ska hända, utan grundar sig på vad jag faktiskt tror och tycker om lagen.

2011-08-16 @ 08:11:24
Postat av: Hagbard

Fan eller inte, här handlar det om objektivitet.

Sen är det en annan sak att hoppas och vilja!



Bra och saklig läsning!

2011-08-16 @ 09:43:35
Postat av: Per

Eh va? var Rögle i HA förra säsongen? det var väl i förra säsongen de trillade ner från Elitserien? Eller har jag befunnit mig under en sten det senaste året...

2011-08-16 @ 14:58:12
Postat av: Gösse

Tycker om att läsa din sida du har bra koll. Men att Rögle ska vinna tror jag inte. Jag har inte lika bra kolla som du klart men jag tror rögle får kämpa om tredje platsen Måste vara bra odds om man skulle spela på det. Men att rögle ska vinna tror jag aldrig. Men vi får se när As slutar.

2011-08-16 @ 22:38:33
Postat av: Winnberg

Precis som min kollega tror jag väldigt mycket på Rögle. På förhand så känns det som att Rögle, Örebro, Leksand och Malmö är de lag som bör göra upp om de tre topplaceringarna, men det kommer garanterat att komma utmanare. Jag hade själv länge RBK som etta även i mitt tips. Vi ska komma ihåg att laget stundtals var en riktigt maskin under fjolåret - och till den kommande säsongen har endast ett fåtal spelare bytts ut.

2011-08-17 @ 08:59:19
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Winnberg

Per//



Rögle trillade ur Elitserien i Kvalserien våren 2010. Säsongen 2010/2011, fjolårssäsongen, spelade man således allsvensk ishockey och mötte exempelvis Malmö Redhawks vid fyra tillfällen. Facit i dessa matcher var att Malmö lade beslag på 7 poäng och Rögle 5 poäng.

2011-08-17 @ 10:17:10
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Tysken

Det där med att bara byta ut ett fåtal spelare är väldigt överskattat! Lagen har då bara lättare att veta vad som väntar, se bara på Malmö förra året t ex.. Det handlar om att bygga och utveckla sitt grundspel samt att ha rätt gameplan varje match, annars kan ducha i princip vilka spelare som helst och ändå misslyckas..

2011-08-17 @ 13:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0