Nicolai Meyers utveckling

Till fjolårssäsongen värvades en dansk talang vid namn Nicolai Meyer in till Malmö Redhawks J20-lag. Han kom till klubben från Fredrikshavn, där han svarat för fina 19 poäng på 35 matcher i AL-Bank Ligaen som 16-åring.

 

Jag ska inte påstå att jag varit en slavisk besökare på Isstadion den gångna vintern för att bevittna Redhawks J20-lag in action, men ett par matcher blev det åtminstone. Och det rådde inga som helst tvivel kring Meyers potential och talang. Han matchades ofta i en mycket intressant formation med Emil Sylvegård och Max Görtz (två spelare som inte längre återfinns i klubben), en enhet som ofta svarade för fina insatser.

 

Men så sent som i våras, i mars månad, när J20-slutspelet pågick som bäst, hade jag förmånen att se Meyer på plats under tre hårda kamper mot Skellefteås J20. Där och då såg han väldigt liten ut och blev ofta enkelt bortplockad av Västerbottningarnas stora och starka backar som Johan Alm, Petter Granberg och Rasmus Edström.

 

Därför är det oerhört kul att se hur Meyer har agerat under de två inledande träningsmatcherna inför den kommande säsongen, där han fått tampas med spelare av betydligt större storlek än honom själv. Han har visat prov på ett stort mod och gång på gång försökt ta den närmsta vägen mot mål. Såväl mot Sparta Sarpsborg som SönderjyskE har han ofta lyckas trycka sig in mot kassen. Bara på de här två matcherna vill jag dra slutsatsen att den lille dansken nu är betydligt starkare jämfört med föregående säsong. Men han har absolut inte tappat de uppsidor han haft tidigare, som kvickheten, tekniken och finurligheten.

 

Nicolai Meyer blir utan tvekan spännande att följa även denna vinter – även om merparten av hans framträdanden säkerligen lär ske på J20-nivå.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0