Kan vi hoppas på 1000 fler?

Malmö Redhawks gick igår ut och berättade hur läget ser ut med årskortsförsäljningen. 3100 årskort är nu sålda inför säsongstart. Jag skulle säga knappt godkänt. Med tanke på att Malmö Redhawks slutade åtta i Allsvenskan förra säsongen är det en fin notering, men klubben har trots allt satsat hårt och är troligen den stora favoriten inför grundserien. 

Från 2400 förra säsongen till 3100 årskort ger oss alltså en ökning på 700 personer per match bara i form av redan uppbokade platser. Det är såklart en hyfsad grund att stå på. Jag hoppas ändå att klubben kan kämpa upp siffran till 3500. Det borde leda till att de sämsta publiksiffrorna under säsongen hamnar på en bit över 4000 vilket är klart okej mot lag som Sundsvall, Borås, Tingsryd och så vidare.

Antagligen är det ändå så att en satsning i sig lockar människor men en faktisk framgång blir minst lika viktig i kampen om publiken. Så en bra start på hösten är en stor nyckel, inte bara för laget utan också för klubben i sig med allt vad det innebär. Samtidigt skall understrykas hur viktig det är att Malmöpubliken också ställer upp. En välbesökt arena brukar leda till klart ökade chanser att vinna. Den stämning, inramning och motivationsfaktor som uppkommer är svår att ersätta med någonting annat.

Så, jag håller tummarna för minst 1000 fler årskort i slutändan.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Terminalglasögon

Vilken sport gäller det?

2011-08-30 @ 14:51:23
URL: http://www.terminalglasogon.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0