HockeyAllsvenska stjärnskott: Lucas Sandström

Namn: Lucas Sandström

Position: Forward

Klubb: Leksands IF

Född: 1990-03-23

Längd: 177 cm

Vikt: 81 kg

 

HockeyAllsvenska stjärnskott

 

Som Malmösupporter har jag haft förmånen att få följa Lucas Sandströms utveckling på nära håll under de två senaste säsongerna. Till den kommande säsongen är Sandström emellertid tillbaka i Dalarna, där han tidigare representerat Mora, men nu ska spela för rivalen Leksand.

 

Jag tror att det var en miss från Malmös sida att inte försöka behålla ”Lucky” i truppen, men det finns inget att göra åt detta nu. Jag tror att Tommy Salo gjorde ett riktigt klipp när han lade beslag på Sandströms tjänster. Den rivige ytterforwarden går förvisso ibland över gränsen och han behöver lära sig att tygla sitt humör, men jag tror att detta endast handlar om en mognadsfråga – och att han kommer att få bukt med detta nu när han blivit ytterligare ett år äldre.

 

I Lucas får Leksand en spelare som egentligen kan spela i samtliga formationer – och göra ett fullgott dagsverke oavsett vart i hierarkin han hamnar. För även om hans största uppsida är det hårda arbete han lägger ner i varje byte av varje match, så är han långt ifrån oäven med pucken. Lucas är såväl en duktig passningsspelare som en vass avslutare när lägena väl uppenbarar sig.

 

I fjol svarade han för sin bästa notering i karriären, då han på 50 matcher noterades för 26 poäng fördelat på 11 mål och 15 assist – bara fyra mål sämre än Redhawks främste målskytt, Nichlas Hardt. Fortsätter utvecklingskurvan och Christer Olsson ger honom förtroende kan ”Lucky” utan tvekan nå upp till 40 poäng i vinter.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0