HockeyAllsvenska stjärnskott: Jeremy Boyce-Rotevall

Namn: Jeremy Boyce-Rotevall

Position: Forward

Klubb: IF Sundsvall Hockey (utlånad från Timrå IK)

Född: 1993-08-28

Längd: 183 cm

Vikt: 77 kg

 

HockeyAllsvenska stjärnskott

 

Den från Timrå utlånade forwarden, Jeremy Boyce-Rotevall, bör kunna bli en attraktion under den kommande säsongen. Talangen kommer att representera Sundsvall – och i det i övrigt ganska profilfattiga laget hoppas jag att Boyce får stort förtroende, något som därigenom också kommer att gynna hans utveckling.

 

Redan under fjolåret representerade 17-årngen Timrå IK:s A-lag vid hela 33 tillfällen, även om speltiden var klart begränsat. Men som B-junior måste detta ses som väldigt imponerande. Det är även det faktum att han snittade en poäng per match i J20 SuperElit.

 

Jeremy var även en av de mest tongivande spelarna under U18-VM, där Sverige knep en andraplats efter en knapp finalförlust mot USA – där man länge hade ledningen, men tappade den i slutminuten och sedan förlorade i förlängningen. Men för Boyce var turneringen ändå en succé. Han lämnade Tyskland med 6 poäng på lika många matcher, något som gjorde honom till lagets tredje främsta poängplockare.

 

Men Jeremy Boyce-Rotevall är inte bara vass i det offensiva spelet. Han är tvåvägsforward som bygger sitt spel på fart och intensitet. Han använder även sin kropp på ett bra sätt i närkampsspelet och är stark i spelet kring sargen. Återstår att se om han blir långvarig i Sundsvall – eller om Timrå väljer att kalla hem honom i ett tidigt skede.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: tikare

Han är redan hemkallad. Verkar inte bli spel i Sundsvall Hockey :)

2011-08-27 @ 12:01:38
Postat av: Winnberg

Lite synd om vi inte får uppleva honom i HockeyAllsvenskan. Jag tror dessutom att det hade varit bra för Jeremy själv att få massvis med speltid i Sundsvall. Tveksam till om Timrå har möjlighet att honom chansen på det sättet

2011-08-27 @ 12:28:08
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0