HockeyAllsvenska stjärnskott: Alexander Hilmerson

Namn: Alexander Hilmerson

Position: Forward

Klubb: Mora IK

Född: 1990-11-26

Längd: 185 cm

Vikt: 90 kg

 

HockeyAllsvenska stjärnskott

 

20-årige Alexander Hilmerson hade en succéartad rookiesäsong i HockeyAllsvenskan, med 17 mål på 49 matcher. Men under fjolåret hade han det betydligt tyngre. Förväntningarna ökade efter det fina debutåret, men Hilmerson förmådde inte att motsvara dessa.

 

Att killen har talang råder det ingen tvekan om.  Talang nog för att komma tillbaka under årets säsong och vara en av de ledande spelarna i Mora IK – och förhoppningsvis även en av de giftigare målskyttarna i serien. Jag tror åtminstone att så kommer att vara fallet när vi summerar säsongen 2011/2012.

 

Hilmerson är stor och stark, något som gör det svårt att ta pucken av honom. Näsan för målet finns där sannerligen, men Morasonen är långt ifrån bara en målskytt. Han svarar alltid för ett hårt jobb och är något så värdefullt som en grovjobbare som samtidigt kan sätta dit puckarna.

 

När den forne skyttekungen, Mikael Zettergren, nu lämnat Dalarna till förmån för Västerås är det fullt möjligt att det är just Hilmerson som fyller luckan som Zettergren lämnar bakom sig.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0