Fem potentiella flippar

En så pass negativt laddad lista som en fylld med potentiella floppar måste givetvis följas upp av en betydligt mer positiv flipplista. Ta det för vad det är. Kul att spekulera är det hursomhelst.


1. Lukas Ericsson

En spelare som väldigt snabbt kan bli en publikfavorit. Stor, tung, fysisk men ändå med bra fart och intensitet i det han gör. Stark och vältränad. Kan få det att smälla i sargerna likväl som han kan fixa målen. Lite fråga om hur stort förtroende Lukas kan få av tränare Leif Strömberg. I den roll Ericsson kommer ha ligger troligen Tomas Kollar och Robert Carlsson före i hierarkin.

2. Tim Heed

Den offensiva backen hämtad från Södertälje har ett gott öga hos såväl sportchef Stefan Nyman som coach Strömberg. Tim har inte riktig slagit igenom på elitserienivå men väl i den allsvenska serien med Växjö. Kan Heed fortsätta på den inslagna vägen med framförallt stor delaktighet och succé i powerplay kan 20-åringen vara ett av de största klipp Nyman gjort under sommaren.

 

3. J.D. Forrest

Troligen är amerikanen J.D. Forrest en av de dyrare spelarna i truppen. Förväntningarna är väl också rätt höga initialt. Har Nyman-Strömberg hittat rätt här så är mycket vunnet. Tidigare karriärsnoteringar, framförallt i Schweiz, visar att där finns stor kapacitet. För att bli lite nostalgisk har jag saknat en spelartyp som Johan Tornberg på Malmös backsida enda sedan början av 2000-talet. Kan Forrest fylla en sådan lucka på allsvensk nivå? Det hade onekligen gett Redhawks en dimension i spelet som kan avgöra matcher.

 

4. Alexander Barta

En välmeriterad och rutinerad tysk som i bra ålder behöver en nytändning och pröva vingarna utanför egna landets gränser. Riktigt intressant typ. Både vad gäller karaktär som person och som lagspelare ute på isen. Borde passa in utmärkt i den allsvenska serien med sin speed. Enda frågetecknet som kan sättas är anpassningsförmågan men sett till de omdöme Barta har borde det inte vara något problem. En kandidat till publikfavorit - av många olika anledningar.

 

5. Robert Carlsson

Visst, Carlsson skulle mycket väl kunnat hamna på en flopplista också, men som jag ser det har han goda möjligheter att lyckas väl i Malmö. Hela ledarsidan har det största utav förtroende för Robert. Vad ska då SSK-ikonen lyckas prestera i Redhawks för att vara en flipp? Lite Mikael Wahlberg-stuk skulle jag vilja se fast med addering av fysiskt spel. Det hade varit drömmen. Och återigen, någon måste lyckas vara Linus Klasens defensiva samvete. Ivan Cierniks också, för den delen.

 

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Ekström

Tvivlar inte på Erikssons förtroende. Placerades i en bra kedja direkt igår. Kan betyda att msn vill ge honom chansen här i början för att se hur han reagerar på det, rent spelmässigt. Jag tror på succé, om än en något mindre poängskörd.

2011-08-02 @ 10:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0