En minianalys till "M o D"

Nej, vi har inte fått solsting, men nog är det dags för en uppdatering nu. Fick frågor om vad jag tyckte om truppen hittills samt vad som varit bra respektive dåligt i kommentatorsfältet av "M o D". Ska vi titta över det så här i mitten av april så är känslan rätt svårdefinierad. Jag har liksom accepterat att lagbygget kommer ta tid och att det är alldeles för tidigt att döma Stefan Nymans jobb redan här och nu. Visst har man många åsikter dagligen om saker som sker, men där är så många spelare som ska in i truppen fortfarande.

Om vi ändå ska bena ut det lite grann så tycker jag att det mest positiva ändå är att vi fått in ett rutinerat tränarpar som vet vad som krävs, som vet hur man hanterar media och fans. Leif Strömberg har dessutom fått en mer "mjuk" sida som expertkommentator det sista året. Lägg därtill en assisterande tränare som fått lite distans i Ulf Taavola. Jag tror helt enkelt att vi har ett riktigt hungrigt tränarpar till förfogande, som dessutom kommer backas upp av ytterligare en person. Det ger organisationen runt laget en större proffsighet.

På spelarsidan finns där en viss grund lagd. Svenska spelare främst, en rad yngre förmågor. Av spelarna som stannat så är det trots allt många av dem som tagit kliv framåt förra säsongen. Emil Carnestad (verkar klar), Ponthus och Pathrik Westerholm, Roger Ohlsson, Robin Alvarez samt Morten Green gjorde fina debutsäsonger alternativt personbästa i Malmös tröja. Enda kontraktet som känns surt fört stunden är Patrik Nevalainens, men det är en av få rester från Peo Larsson.

Av nya spelare så känns Lukas Ericsson mest kittlande. Stor powerforward, stark längs sargerna och med riktigt god utvecklingspotential. Daniel Josefsson känns som en back Malmö kan bygga spelet kring. Tänk vilken skillnad ändå från förra säsongen då Robin Weihager skulle vara den som tog störst ansvar på backsidan. Nu finns där någon som är mogen för den rollen i Daniel. Alexander Ribbenstrand känns förvisso sisådär för stunden, men jag påminner gärna mig själv och er andra om att det är för tidigt att säga bu eller bä. Stefan Nyman och Leif Strömberg har haft chans att scouta väl under ett år nu. Det finns naturligtvis en plan när man plockar in en back som Ribbenstrand.

Helt klart är att Redhawks har sina viktigaste värvningar framför sig.
*Målvaktssidan är blank.
*Backsidan behöver ytterligare en ledande back. Helst defensivt orienterad.
*Centersidan saknar i mina ögon såväl nummer ett som nummer två i rangordningen.
*Bland ytterforwards behövs en måltjuv (gärna flera, så klart).

Så hur rolig säsongen blir till hösten, det får vi allt avvakta med ett bra tag till.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0