Tre Kronor har en del att jobba på

Landskampen mellan Sverige och Ryssland i går i Malmö Arena var välbesökt. Över 10 000 åskådare igen var riktigt kul. Då är självfallet arenan som bäst. Det går att skapa tryck och inramningen blir en helt annan. Luften och atmosfären ändras därtill. Själva matchen då? Nja, Ryssland var klart bättre. Stressade Sverige i uppspelsfasen framförallt i den första perioden men gjorde det också bra i tredje ronden.

Mittakten var den enda som Tre Kronor kunde glädja sig åt. Då fick man en bra rytm i spelet och fick in puckarna på mål med trafik framför Evgeny Nabakov. Magnus Pääjärvi-Svensson spelade för första gången i Malmö Arena och fick sätta 2-2-pucken genom en styrning framför mål. I övrigt utmärkte sig Patrik Berglund fint i det offensiva spelet med ett starkt passningsspel. Lille, tekniske Mattias Tedenby bjöd på underhållande finter emellanåt. Mattias Sjögren gjorde ett stort jobb i defensiven. 
 
I Ryssland måste jag lyfta fram Alexey Morozov. Den gamle räven är riktigt vass än och det känns nästan som att Malmö Arena är en riktig hockeyarena först nu när en profil som Morozov nätat här.
VM närmar sig snabbt och att Tre Kronor behöver bli betydligt mer samspelta råder det inga tvivel om. Vill gärna se att ett par backar kliver fram mer än vad fallet var i går. David Rundblad spelade med för små marginaler och David Petrasek hade det svårt i omställningar. För att nämna två exempel.

Czech Hockey Games fortsätter för övrigt nere i Prag till helgen. Finland på lördag och Tjeckien på söndag står på Tre Kronors schema.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag tycker att Petrasek alltid har problem med tempot på internationell nivå, men trots detta får han spela år efter år i landslaget. Hoppas Mårts inser detta nu.

2011-04-22 @ 10:16:08
Postat av: Olsson

Är benägen att hålla med, Jonas. Jag gillar Petrasek skarpt sen tiden i Malmö för engagemanget och framförallt den offensiva spetskunskapen. På internationell nivå är han dock tveksam med tanke på just tempot.

2011-04-22 @ 10:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0