Svagt powerplay förstörde festen

Malmö studsade tillbaka riktigt bra till dagens avgörande kvartsfinal mot Skellefteå. Grabbarna tog matchen till förlängning – trots ett tvåmålsunderläge halvvägs in på densamma – men väl där var det AIK som avgjorde.

 

Malmö fick ett jätteläge att spela hem det. Powerplay och spel fyra mot tre ska vara mål. Men det var faktiskt inte ens nära. När hemmalaget senare fick sin chans, på en väääääldigt billig utvisning om jag får säga mitt, behövde man bara elva sekunder på sig. Ett riktigt snyggt mål avgjorde den här matchen och J20:s säsong tog därmed slut.

 

Killarna har svarat för en jättebra säsong och man var också nära att ta sig till Stockholm och ”det riktiga” slutspelet som avgörs där till helgen. Nu blir det istället Skellefteå som får göra upp med HV 71, Djurgården och Frölunda. Måste också passa på att säga att det är vansinnigt starkt av AIK att ta sig dit. De tre andra lagen har laddat ner stjärnor som Patrik Cehlin, John Norman, Jesper Fasth, Adam Almquist, John Klingberg och Johan Sundström – för att nämna några.  Därför hoppas jag att AIK kan knipa guldet även på J20-nivå.

 

Nu blir det resa till Umeå för att spana in Rögle-Södertälje och kränga lite mat på O’Learys. Hockeyn är trots allt bara en bisyssla på de här resorna. Det är maten som är det viktiga!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0