Stanely Cup snurrar vidare

New York Ranges förpassades som väntat ut ur Stanley Cup-slutspelet under gårdagskvällen. Washington är ett för bra lag för att ännu en gång ryka mot ett medelmåttigt gäng – och jag lyckades faktiskt tippa helt rätt i den här matchserien, tro det eller ej!

 

Bolts slaktade pingvinerna och man gjorde det med kniven mot strupen i en match på bortaplan. Att åka till Consol Energy Center och vinna med hela 8-2 är ruskigt imponerande. Trots detta har man fortfarande ett svårt läge, underläge med 2-3 i matcher. Men det går absolut att vända.

 

Att göra första målet har visat sig vansinnigt viktigt i Stanley Cup hittills. Inför gårdagens matcher var facit för det lag som öppnade målskyttet 29-6 – och denna statistik utökades när samtliga fyra lag som nätade först under gårdagskvällen/natten också vann sin match.

 

# # #

 

Tre Kronor föll tydligen igen. Denna gång mot finnarna och Viktor Fasth ska tydligen ha gjort en rejäl blunder. Såg att Mats Wennerholm var inne lite på samma linje som jag tänkte ta upp här, att det kan vara bra för svenskarna att det går lite trögt just nu. Vi svenskar brukar ju vara som bäst när vi får slå ur underläge. Så det kanske kan bli ett trevligt VM ändå.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0