SSK Light eller genidrag?

Den assisterande tränaren är alltså på plats. Ulf Taavola återvänder till Malmö Redhawks. Norrlänningen agerade hjälptränare säsongen 1996/1997 i Skåneklubben. Nu är det dags igen. Den gången var Redhawks fyllt med stjärnor som Marko Kiprusoff, Janne Ojanen, Juha Riihijärvi, Mikko Peltola, Mats Lusth och Robert Burakovsky men resultaten var relativt skrala. Den här gången är läget ett helt annat och Taavola kommer troligen vara betydligt mer involverad i upplägg och få tillgång till spelare som mer står för den ishockey som han (och Leif Strömberg) vill spela.

Jag blev spontant förvånad av den lösning vi nu ser, men läser man på lite mer så faller det sig ganska naturligt. Strömberg har fått in en assisterande tränare som han verkligen vill ha. Taavola är en tränare som lever hockey dygnet runt när det väl är säsong och dessutom väldigt noggrann i det han gör.

Det enda jag är lite oroad för är att det är för enkla lösningar i det här. Först Stefan Nyman. Sen Leif Strömberg. Därefter Tomas Kollar. Och nu Ulf Taavola. Kulturbärare hela högen, med Södertälje SK som gemensam nämnare. Är det risk att Malmö Redhawks blir ett SSK Light eller kan det faktiskt vara ett genidrag att på olika positioner ta in personer som bär den kultur man vill skapa?

Vill passa på att tipsa om denna långa och ruskigt intressanta artikel. Lär känna Ulf Taavola:
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5423743

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0