Släng inte bort Karlström

Läser på sydsvenskan.se om Göran Karlström, succétränare under "Babyhawks" och den tränare med störst framgång över en treårsperiod, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Malmö Redhawks. För att Karlström skulle acceptera att coacha Pantern i division ett verkar det som att Redhawks blev tvungna att förlänga "Kalis" avtal med ett år förra sommaren. Detta precis efter att han fått sparken som A-lagstränare i Malmö. Snacka om att situationen känns olustig nu ett år senare när Pantern inte har råd att fullfölja planen.

Personligen har jag alltid gillat Karlström. Hans stora problem med Malmö 09/10 var att han aldrig fick igång powerplay/boxplay så som krävdes för att bli ett absolut topplag. Ändå lyckades han med målsättningen och var dessutom bara en seger ifrån kvalseriespel. Jämför det med årets resultat...

Det är lätt att vara efterklok men det förlängda avtalet med Karlström skapar ändå en del problem. Att han skulle gå in i A-laget känns inte alls troligt. En del av de spelare som Stefan Nyman troligen ska förlänga med framöver var ju en del av den klick som ville ha bort "Kalis" för ett år sedan. Dessutom undrar jag om det är så klokt att göra en huvudtränare med väldigt bestämda åsikter till assisterande tränare till en annan tränare (Leif Strömberg) med kanske ännu mer bestämda åsikter.

Juniorleden då? Tja, kanske. Han har varit där förut, men Marcus Magnertoft ska ta vägen någonstans också. Kanske även Juha Riihijärvi ska ta plats i organisationen. Samtidigt är det oacceptabelt att Karlström bara ska sitta av sitt kontrakt. Det har inte en allsvensk klubb råd med, Stenbeck-pengar till trots. Mitt förslag är att Göran får en ny roll som talang- och utvecklingsansvarig. En roll som varit uppe på tapeten under vintern. Karlström skulle då kunna bedöma och avgöra om det är i J20, Pantern eller Malmös A-lag som utvecklingen ska ta fart i. Kanske även hjälpa till med individuell träning. Därutöver ska han scouta division ett-spelare i närområdet samt ha en total överblick på danska ligan. Där hade Nyman också kunnat göra en hel del vinning av tid i sitt sportchefsjobb.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Daniel

Håller verkligen med dig angående Karlström! Utnyttja nu hans kunskap och kontakter i närområdet. Frågan är hur mycket han har att säga till om när det gäller hans arbetsuppgifter då han egentligen skulle ha jobbat som tränare. Kan han neka till att jobba som en sorts talangscout eller utveckligsansvarig? Låter dock som ett intressant jobb. Jag kan ta det! ;)



Lycka till med bloggen!

2011-04-02 @ 18:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0