Säsongen definitivt över för Redhawks

I går tog Malmö Redhawks säsong slut på riktigt och den här måndagen innebär ett avstamp mot nästa. Vi har under en månads tid haft förmånen att följa J20, men gårdagens förlust i Skellefteå Kraft Arena innebär att det nu även är färdigspelat för dem.

 

Säsongen har lämnat en hel del övrigt att önska för oss Malmöfans. A-laget floppade lika illa som under Babyhawkssäsongen. Att inte ens ta sig till playoff när målsättningen var att sluta topp-3 i serien är naturligtvis en stor missräkning. J18 tog sig till Allsvenskan, något som måste ses som en klart godkänd insats, även om man sedan inte hade en chans i den serien.

 

J20 har väl egentligen varit det enda glädjeämnet denna vinter. Detta trots att flera tongivande spelare försvann upp till A-laget mitt under brinnande säsong. En slutspelshelg i Stockholm hade varit pricken över i:et, men nu får man ta nya tag mot nästa säsong.

 

Till hösten kommer det kännas vemodigt att återse J20 utan två spelare som utgjord stora delar av ryggraden i de senaste två säsongernas lag; Oliver Widding-Persson och Christoffer Hjert. De båda backarna blir överåriga och även om de kanske inte är så sexiga i sin spelstil så är det två ruskigt stabila backar på den här nivån. Jag kan inget annat att önska dem ett stort lycka till i den fortsatta karriären.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0