Pusselbitar faller på plats

Morten Green igår. Robin Alvarez idag. Det börjar bli alltmer positiva vindar kring Malmö Redhawks. Ettan och trean i den interna poängligan har skrivit nya kontrakt med klubben. Alvarez nöjde sig emellertid med ett ettårsavtal, något som sportchef Stefan Nyman försökt förhandla till ett tvåårigt kontrakt.

Robin hade sitt absolut bästa år hittills under säsongen 2010/2011. Till slut blev det 37 poäng på 52 matcher. Det mesta tyder på att Alvarez kommer passa bra in i Nymans och Leif Strömbergs bygge och spelsätt.

Ser vi till Redhawks poängliga den senaste säsongen så har därmed nu två av de fem främsta poänggörarna kontrakt. Carl Söderberg, Linköping, och Nichlas Hardt, Jokerit, lämnar som bekant. Frågan är nu om Lucas Sandström blir kvar. Jag skulle bli förvånad om inte Sandström får nytt kontrakt av Nyman-Strömberg. Lucas driv och energi kommer att behövas till hösten. Dessutom finns där god utvecklingspotential i grabben.

Malmö Redhawks 2011/2012

Målvakt: Markus Svensson (-12).
Backar: Patrik Nevalainen (-12), Robin Weihager (-12).
Centrar: Morten Green (-13), Roger Ohlsson (-13).
Forwards: Pathrik Westerholm (-13), Ponthus Westerholm (-13), Robin Alvarez (-12).

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Fatboy

Det finns inte plats för Sandström. In med lite påkostat nytt blod istället!

Hellre Victor Svensson än "Lucky" alla dagar i veckan!

2011-04-05 @ 17:52:07
Postat av: Olsson

Att slänga bort Sandström, en 90:a, som man gett två år i sin uppstart av seniorkarriären här hade varit direkt felaktigt. Sandström tillhör framtidens spelstil och kommer växa ännu mer framöver. När det kommer till Victor Svensson så har han ju inte alls samma snitt i sitt register. Visserligen användbar i fler positioner men han är också desto sämre på det mesta. Därmed inte sagt att där inte finns plats för båda. Redhawks behöver bredd i truppen. Det såg vi ju inte minst förra säsongen. För övrigt tror jag både Svensson-Sandström är billiga lösningar för Malmö.

2011-04-05 @ 19:16:46
Postat av: M o D

Sandström och Victor Svensson känns som utmärkta breddspelare i nästa års upplaga av Redhawks tycker jag. Svensson har varit i klubben sen barnsben och Sandström har som Olsson påpekar varit här ett par säsonger nu. Dessutom visade Sandström fin karaktär när han nästan blev petad, men kämpade sig tillbaka och var ett tag under förra säsongen en utav lagets allra bästa spelare. Vore idioti att göra sig av med Sandström i mina ögon, men även Svensson borde ha en plats. Låt inte Stenbecks pengar stiga oss åt huvudet...

2011-04-06 @ 09:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0