Minst halva laget kommer bytas ut

Ny ledning, nya pengar. Ny sportchef, ny tränare. Silly Season kommer att bli händelserik i år för Malmö Redhawks. Sex spelare kan ses som bekräftade förluster, men det är nog bara början. Med snabb överslagsräkning så tror jag det kan bli tal om mellan elva till fjorton spelare som lämnar alternativt får lämna. Bra eller dåligt? Det finns inget bra svar på det. Titta på Rögle. Ängeholmsklubben har lyckats ruskigt bra trots stor spelaromsättning. Jag ger dock den gedigna hockeykulturen och erfarna figurer som Kenny Jönsson och Roger Hansson en stor del av berömmet där.

Utgångspunkten är dock alltid från och med Stefan Nymans inträde att spelarna verkligen ska vilja spela i Allsvenskan och för Malmö Redhawks. Det har varit si och så med det för alldeles för många spelare under en fyraårsperiod nu. Här måste Redhawks börja hitta rätt och nyckeln stavas att värva spelare som inte ser ner på att spela i Allsvenskan. Det ska man ha i åtanke när sorgligt många Malmöfans skriker efter väletablerade namn.

Sex spelarförluster än så länge. En snabb genomgång:

Per-Anton Lundström fick inte förnyat kontrakt och det var ett väntat besked. Lundström tillhör inte framtidens ishockey och var en kortsiktig lösning från första början.

Anton Blomqvist provar lyckan i Nordamerika och ja, allt annat än att fortsätta harva i Malmö var ett klokt beslut här. Blomqvist har inte visat någonting på mer än ett år och förtroendet för den storväxte backen har heller inte varit på topp. “Babyhawks“-eran går inte att leva på längre.

Jesper Damgaard slutar motvilligt på grund av sina hjärnskakningsproblem. Han hade en uppåtgående trend i höstas och gjorde ju fantastiska tre mål mot Rögle inför fullsatta läktare i arenan. Däremot ska dansken bedömas precis som alla andra i sin helhet. Damgaard var aldrig i närheten av att prestera i nivå med sin lön.

Carl Söderberg, som nu är klar för Linköping, redogjorde jag för i ett längre inlägg igår. Spelskickligheten kommer säkert saknas i vissa lägen, men Carl har ändå kostat energi och kanske framförallt frustration genom att prestera så pass ojämnt.

Victor Öhman har onekligen stått still i utvecklingen och inte fått det att lossna. För Öhmans del är det helrätt att försöka slå igenom på annat håll, utan mamma och pappa i närheten. Dessutom har Redhawks andra talanger att prioritera i detta läge med Westerholms, Roger Ohlsson, eventuellt Sebastian Dyk och därutöver kommande 93:or.

Nichlas Hardt är det stora avbräcket hittills. Han lär också bli det största när Silly Season skall summeras. För Hardt gjorde en fantastisk säsong, skadan till trots, och brann som en av få spelare varje kväll. Det fysiska, intensiva spelet i kombination med spelskicklighet och finurlighet kommer bli svårt att ersätta. I alla fall med en spelare.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Daniel S

Riktigt kul att Ni har startat upp en blogg. Det har alltid varit intressant att läsa era artiklar på svenska fans! Jag ser fram emot att läsa om era funderingar runt Malmö! Nu har man ytterliggare en blogg utöver mrmadhawk att dricka sitt morgonkaffe till! Jag tror att det kommer gå bra för er! Lycka till!

2011-04-02 @ 10:47:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0