Mattsson på tapeten igen

Sydsvenskans Kent Jönsson skrev i går kväll om att Stefan Nyman och Leif Strömberg haft ett möte med Jesper Mattsson. Vi minns alla hur det gick till i vintras när lagkapten Mattsson kastades ut ur laget och istället landade i Frölunda. Kan det vara så att det är aktuellt med en comeback nu? På riktigt?

 

För det har funnits en del lösa rykten som åter placerat Mattsson i Malmö. För mig känns detta helt fel. Förvisso är de två, Robert Olsson och Magnus Sallbring, som nog får ses som drivande bakom beslutet att sparka Jesper inte längre kvar i organisationen – men samtidigt togs beslutet om att entlediga Jesper Mattsson i ett enat sportråd och vad jag vet innehåller väl detta råd fortfarande ganska många från det råd som sparkade Mattsson.

 

Visst ska man kunna visa att vi gjorde fel och agera storsinnat, men vi pratar trots allt om en spelare som svartmålade klubben och sökte stöd för sina egna idéer runt om i Hockeysverige. Detta gjorde han dessutom som lagkapten. I mina ögon är detta förräderi i sin största möjliga form. Det är oacceptabelt. Att Mattsson sedan har helgonförklarats bland väldigt många supportrar är egentligen bara konstigt. För ärligt talat, han gjorde inte särskilt många glada under hösten.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Anders

Sluta med skitsnacket att JM svartmålat Malmö. Hade JM gjort något sådant så hade aldrig Malmö överhuvudtaget tagit ett möte med honom. Det är säkerligen Sallbring och Robbans ord. Det enade sportrådet som tog detta beslutet kan inte vara så jäkla enat eftersom Mattsson är på tapeten igen.

2011-04-29 @ 12:48:28
Postat av: Fatboy

Håller verkligen inte med dig angående Mattssons förräderi.

Dock tror jag inte heller han är något att ha som nyförvärv. Han presterade inte vad vi förväntade oss.

2011-04-29 @ 16:35:46
Postat av: svennis

Att JM har ett bra skott som kanske hade gynnat MIF men tyvärr så visade han det inte under sin tid i Malmö i alla fall alldeles för sällan. Han gjorde en del mål i Frölunda i powerplay men han mäktade bara med ett i Malmö och det var i den första matchen. Såg emellanåt väldigt ointresserad ut? Kankse var det för att han ogillade RO. Men ett fullfjädrat proffs hade ändå visat ett annat ansikte för det var väl ändå MIF som var hans arbetsgivare och inte RO. Att han då försökte att bli av med honom kan vara förståligt men han gjorde det på fel sätt.

2011-04-29 @ 19:05:57
Postat av: Winnberg

Kul med ett inlägg som engagerar. Jag ser detta som ett vägval för klubben. Under de senaste åren har det varit väldigt mycket kring Malmö Redhawks som ifrågasatt klubbens "proffsighet". Och jag kan känna att en återkomst för Mattsson hade varit ytterligare en sak som spätt på alla tankar att Malmö är någon sorts pajasförening. Har man en gång tagit ett så här pass kontroversiellt beslut - i ett enat sportråd - så får man stå fast vid det, och inte börja vela efter ett halvår. Lagt kort ligger helt enkelt. Och i ärlighetens namn tror jag knappast att han hade tillfört särskilt mycket på det hockeymässiga planet heller. Det visade han med all önskvärd tydlighet under hösten 2010.

2011-04-30 @ 00:15:21
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: M o D

Han styrde ju dock upp powerplay som ingen annan... jag hävdar att han hade varit grym som en rollspelare i mif nästa år. Plus att han kangå ner på backen om det krisar där...

2011-04-30 @ 11:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0