Mästarna har vaknat

Chicago Blackhawks har utan tvekan varit nere för räkning i matchserien mot Vancouver Canucks. Men sent om sider har syndaren vaknat. De svarta hökarna har rest sig på nio – och som man har rest sig. I två raka matcher har man fullständigt mosat Canucks och tack vare nattens 5-0-seger i Rogers Place är man nu nära att utjämna matchserien.

 

Dave Bollands återkomst har säkerligen betytt oerhört mycket. Daniel och Henrik Sedin har sedan hans comeback agerat statister och i natt hade man egentligen bara ett bra byte.

 

Nu har lagets stora kanoner dessutom varvat upp. Jag tyckte Jonathan Toews var helt fantastisk i nattens drabbning, trots att han lämnade den poänglös. Bäst på banan var dock Duncan Keith. Han spelar nu på samma nivå som under fjolåret, den nivå som gav honom Norris Trophy – priset som ligans bäste back. Han är nu åter lika fantastisk i allt han gör på isen, skridskoåkningen, passningsspelet, skottet och de små effektiva vändningarna. Keith har klivit fram på ett imponerande sätt sedan radarpartnern Brent Seabrook skadade sig.

 

Det är även kul att se att Blackhawks svenskar tar för sig. Niklas Hjalmarsson är oerhört underskattad och i nattens match satte han stopp för ett givet ledningsmål för hemmalaget, ett mål som kunde gett en helt annan matchbild. Och vi ska inte heller glömma bort Marcus Krüger. Den unge djurgårdaren gör ett stort jobb i fjärdekedjan och noterades i natt för sin första poäng sedan flytten till Nordamerika.

 

I natt går Stanley Cup-slutspelet vidare med två matcher:

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Båda matchserierna är helt jämna inför den femte ronden och vinnaren av nattens match kommer att ha matchboll natten mot annandag påsk.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0