Låt oss summera - del I

Det har varit en riktigt händelserik period nu för Silly Season i allmänhet och för Malmö Redhawks i den i synnerhet. Tänkte att det var dags att sätta ihop formationstankar för första gången denna lågsäsong.

Målvakter:
X - X

Kommentar: Markus Svensson har lämnat. Jonathan Bjurö blir inte kvar. Här finns nu en hel del att jobba på. Jag tror starkt på att Stefan Nyman värvar in en väletablerad uttalad etta. Pengar borde även finnas för en hyfsad backup.

1:a femman:
X - X
X - X - Robin Alvarez

Kommentar: Redhawks saknar i dag spetsspelarna för en första line. Robin Alvarez har goda möjligheter att få spela mycket till hösten. Ordentlig försäsongsträning kan göra att Robin får möjlighet att komplettera två vassa anfallsvapen. Möjligt att Tomas Kollar aspirerar på Alvarez-platsen i och med Leif Strömberg som tränare.

2:a femman:
Tero Konttinen - X
Ponthus Westerholm - X - Pathrik Westerholm

Kommentar: Tycker ändå att Westerholms ska ges chansen att spela i en producerande enhet. En klasscenter mellan Pathrik och Ponthus hade smakat mumma. En offensiv back i Tero Konttinen passar bra här, men ett defensivt samvete av mycket bra allsvensk klass skulle behövas bredvid.

3:e femman:
Alexander Ribbenstrand - Robin Weihager
Lukas Eriksson - Morten Green - Tomas Kollar

Kommentar: Robin Weihager kan räkna med en annan roll till hösten och i par med Alexander Ribbenstrand känns det trots allt som att det är ett dugligt tredje backpar. Framåt ser vi ändå en klasskedja på allsvensk nivå. Målskytten Lukas Eriksson, framspelaren Morten Green och grovjobbaren Tomas Kollar. Tror det kan bli en bra kombination.

4:e femman:
Patrik Nevalainen - X
X - Roger Ohlsson - X

Kommentar: Svårt att sia om fjärdekedjan. Roger Ohlsson känns som klippt och skuren för centerrollen. Vem som ska agera "wings"? Antagligen blir det nyförvärv här också. Svårbedömt vilka typer av spelare som skall värvas in. Tycker personligen att Lucas Sandström hade passat bra in här, men ett beslut är ett beslut. På backen då? Emil Carnestad stannar väl? Har dragit ut på tiden. Nevalainen, blir han verkligen kvar? Tveksamt.

Kommentarer
Postat av: Fatboy

Hade gärna bytt ut Weihager och Ribbenstrand mot Hersley och ett nyförvärv. Nu går det ju tyvärr inte, så det är bara att svälja.

Eriksson har väl fått spela center i Oskarhamn? Han måste fortsätta i samma roll även i Malmö. Det tror jag är väldigt viktigt.

Jag hoppas verkligen att Urbas stannar kvar! Tyvärr känns det som att det inte finns någon plats för honom. Hade hellre sett en förlängning med honom än med Green, alla dagar i veckan!

Är det möjligt att flytta ner tvillingarna till fjärde och ändå ge dem den speltid de behöver? Tveksamt att det sker, men vi hade fått ihop fyra väldigt starka kedjor. På det viset hade Urbas fått plats även i den här säsongen trupp.

2011-04-16 @ 17:27:57
Postat av: Olsson

Well, Weihager och Ribbenstrand är troligen ett klart okej tredje backpar. Hersley för mig är sådär varannandagsstämpel.



Eriksson lirade ytterforward i IKO. Ryno var centern i den linen.



Som sagt Urbas tror jag inte vi ska tro/hoppas för mycket på. Green är ju iofs. center så dom konkurrerar inte om samma platser ändå.



Tvillingarna i fjärde? Tja, jag är tveksam. Tror vi tappar konceptet lite då. Offensiva spelare skall vara offensiva spelare. Men vi får se där. Pathrik är ju bättre än Ponthus så vi får se vad det slutar i.

2011-04-16 @ 18:15:30
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Fatboy

Angående Urbas tänkte jag först och främst på att Eriksson spelade som center och Green försvann ut på kanten.

Urbas har stor potential att bli en av seriens bästa målskyttar och poängplockare. En skadefri säsong för honom kan sluta hur bra som helst.

2011-04-16 @ 18:38:24
Postat av: Greenspan

En möjlighet skulle kunna vara att testa Lukas som center mellan tvillingarna, och då lyfta ned Alvarez till tredje med Green och Kollar. Och ta in en helt ny förstafemma.



Någon som sett Lukas spela mycket? Har läst lite olika, vissa skriver att han är bäst som ytter andra som center???



På backsidan vill jag ha in:

Josef Boumedienne

Daniel Josefsson

Joel Johansson

2011-04-17 @ 12:01:22
Postat av: Winnberg

Ericssons främsta styrkor ligger i spelet kring sargerna. Han är en powerforward som är grym på att vinna närkamper ute i hörnen etc. Alvarez har länge varit Malmös främste på just detta spel, men jag skulle vilja hävda att han inte ens är i närheten av Ericsson när det gäller den typen av moment.



Jag väntar mig inte att Lukas ska kliva in och producera i mängder, men jag förväntar mig att han kommer till jobbet varje dag och arbetar järnet i sextio minuter - och det är jag helt säker på att han kommer att göra. Och det lär även trilla in en och annan poäng på hans konto.

2011-04-17 @ 12:55:05
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Fatboy

Martin Johansson från Mora hade varit guld att få in i laget! Klockren center i andrafemman!

2011-04-17 @ 16:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0