"La Familia" lade beslag på ännu ett guld

Grattis till nionde inteckningen i SM-pokalen, Färjestad!

 

Det bästa laget segrade, inte snack om den saken. Själv höll jag stenhårt på utmanaren Skellefteå AIK. Det räckte inte hela vägen fram för Anders Forsbergs frejdiga och offensiva lag. Frågan är nu hur man bygger vidare till nästa säsong för att kunna ta ytterligare ett kliv. Spelare lär nämligen försvinna – såväl väster- och österut. Men den dagen, den sorgen. En kväll som denna har man nog fullt upp med att sörja att det ”bara” blev en silverpeng.

 

Skellefteå bör ändå vara ganska nöjda med sitt silver. I finalen hade man egentligen inget att sätta emot vargarna från Karlstad. Färjestads finalrutin och det faktum att spelare tog kliv framåt istället för att försvinna in i en grå massa fällde avgörandet. Mattias Sjögren, Anders Bastiansen, Magnus Nygren, Marcus Paulsson, Marius Holtet och inte minst Christopher Nihlstorp har samtliga kommit upp stort under slutspelet i allmänhet och finalserien i synnerhet.

 

Skillnaden i Skellefteå är att Joakim Lindström och Mikko Lehtonen inte alls kommit upp i samma nivå som under Elitserien – och då får man också nöja sig med ett silver.

 

Jag passar givetvis på att skicka ett extra stort grattis till de tre tidigare Malmöspelarna Patrik Lundh, Nihlstorp och Paulsson.

 

Nu är det silly season som gäller i Sverige. Och så satsar vi lite på Stanley Cup på andra sidan pölen. Hockeysäsongen tar aldrig slut!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0