Karlskronas jubel fastnade i halsen

Här satt jag och förberedde ett inlägg om att Karlskrona hade tagit klivet upp i HockeyAllsvenskan. Det fick jag äta upp på mindre än en minut, när Tom Koivisto tog saken i egna händer och ordnade ett oavgjort resultat i Tingsryds viktiga hemmamöte mot jumbon Asplöven.

 

Nu blir det istället nya, heta matcher på fredag. Karlskrona ska upp till Stockholm och möta Huddinge. Det blir inte bara att åka upp och säkra kontraktet. Samtidigt åker Tingsryd till Ljungby för att möta ett omotiverat Troja. Det kan bli riktigt rafflande. Karlskrona kommer dock hursomhelst att ha åtminstone två poäng tillgodo på TAIF - poäng som kan komma att bli väldigt avgörande.

 

# # #

 

I kväll blev det däremot helt klart att Rögle spelar allsvensk ishockey även kommande säsong. Skönt att vi får uppleva heta Skånederbyn även till hösten.

 

På fredag får vi möjlighet att ta del av en väldigt kittlande tillställning i Fjällräven Center. Det är verkligen do or die när de två tidigare Elitserielagen, MODO och Södertälje, ska göra upp om en plats i svensk hockeys finrum.

 

Det bästa för Malmö rent sportsligt skulle nog vara om SSK åker ur. Det känns inte som att det finns varken ekonomiskt eller publikt underlag för någon vidare satsning i kringelstaden.

 

Rent underhållningsmässigt tycker jag dock att det hade varit trevligare med MODO. Där kommer det garanterat att satsas. Inte omöjligt att både Markus Näslund och Peter Forsberg kommer att hosta upp några slantar från egen ficka för att hjälp klubben tillbaka upp i Elitserien. Det hade onekligen kunnat bli kul att följa på nära håll – samtidigt som MODO säkerligen hade lockat ett par extra marginalåskådare till Malmö Arena i vinter.

 

På fredag kväll vet vi vilket som blir det trettonde respektive fjortonde laget i nästa säsongs serie.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0