Kampen om andraplatsen intensifieras

Omgång nio i såväl Kvalserien till Elitserien som till HockeyAllsvenskan väntar denna afton. I kampen om den sista Elitserieplatsen är samtliga tre matcher högintressanta. Hur klarar sig Rögle borta mot ett omotiverat Växjö? Lyckas MODO ta tre nödvändiga poäng i Vinterstadion eller ska Socker-Conny se till att degradera hans hemstads stolthet? Och kan Södertälje undvika samma miss i kvällens drabbning mot Mora som man svarade för hemma mot Örebro?

 

Rögle kan trilla bort i kväll. Förlust mot Växjö och det är kört för ängelholmarna. Eller helt kört är det inte, då det kan bli en målskillnadsaffär. Men då ska allt studsa lagets väg. Såväl SSK som MODO måste i så fall också förlora i kväll och sedan kryssa i den sista omgången, när de tidigare Elitserielagen ställs öga mot öga.

 

Det känns som att det är vinna eller försvinna för de tre lagen. MODO har förvisso en hyfsat god möjlighet att ta sig upp även om man förlorar, eftersom man har Södertälje hemma i sista och har en betydligt bättre målskillnad än sina två konkurrenter.

 

Men vill man vara med i racet gör man bäst i att plocka tre poäng i kväll.

 

# # #

 

Kvalet till HockeyAllsvenskan är minst lika spännande. Tingsryd har gjort det oerhört bra som nu, trots en oerhört svag start, åter är med i hetluften.

 

Karlskrona sitter dock i förarsätet – och inte heller Huddinge ska räknas bort helt ännu. Tingsryd bör inte ha några större problem med att fixa en seger när jumbon Asplöven gästar Dackehallen. Karlskrona har det något tuffare när man tar emot redan klara Troja. Smålänningarna har gått fram som en ångvält och bara tappat en enda poäng under de åtta omgångar som spelats. Ett helt fantastiskt facit.

 

Fråga är nu hur det ser ut med motivationen i Troja, när laget nu redan säkrat sin allsvenska plats. Faktum är dessutom att trojanerna kommer att spela en huvudroll även i kampen om andraplatsen. I kväll gästar man alltså Telenor Arena och i den sista omgången tar man emot Tingsryd. Man skulle nästan kunna säga att Martin Karlssons lag kan ”bestämma” vilket lag man vill ha med sig upp.

 

Det blir helt enkelt en spännande kväll framför såväl TV som dator.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0