Ingen lycka för J20 - ny chans i morgon

Det ville sig inte för J20 i dagens bortamatch mot Skellefteå. Hemmalaget vann med 6-2 och det innebär att kvartsfinalserien också är kvitterad. Redan klockan elva i morgon stundar den tredje och avgörande matchen. Det gäller alltså att repa sig snabbt.

Malmö fick faktiskt en riktig kalasstart på matchen, då Pathrik Westerholm kunde göra 0-1 redan efter tre minuters spel. Men om vi ska vara helt ärliga – och det ska vi ju – så var AIK det bättre laget denna dag.

Jonatan Bjurö svarade för en mycket fin förstaperiod. Då höll han samma höga klass som under första mötet lagen emellan, men under andra perioden tappade han något. Bjurö hade behövt komma upp stort under sextio minuter för att ge sitt lag chansen att vinna denna match, något som tyvärr alltså inte var fallet. Jag hoppas att han studsar tillbaka och bjuder på en kanoninsats i morgon.

En sak som kändes väldigt matchavgörande var att hemmalaget gick fram till en 2-1-ledning. Det målet hade Redhawks behövt. Och faktum är att man också borde ha haft det. Sebastian Dyk bjöd Victor Öhman på ett öppet mål, men nummer 67 sköt skyhigh och pucken hamnade i droppnätet ovanför plexiglaset istället för i målnätet. Ett bättre avslut där och matchbilden hade kunnat vara en annan.

Oavsett hur det går i morgondagens match så har J20 svarat för en fin säsong. Som hockeynörd har killarna dessutom förlängt den säsong som annars tog slut den 3 mars. Nu har jag fått möjlighet att stilla min abstinens under ytterligare en månads tid, något som naturligtvis kommer att underlätta under de fyra månader som är kvar till A-laget går på is inför kommande säsong.

Men innan vi lägger årets säsong till handlingarna ska morgondagens match genomföras. Jag tror förvisso att Skellefteå är en för tuff nöt att knäcka – men hoppet är det sista som överger en.