Full fart på Silly

Det är mycket nu. Ett flertal spelare har fått nya klubbadresser under dagen. Det blev som väntat inte Malmö för Landskronabördige Martin Johansson. Desto mer oväntat blev det däremot inte MODO, utan istället är det Brynäs som nu kommer att få nytta av 23-åringes tjänster.

 

Av dagens övergångar är jag mest imponerad över att Luleå landar Lukas Kilström. Det är kanske också den mest spännande nyheten sett med allsvenska ögon. Södertälje tappar sin kanske bäste back och Luleå har därmed ersatt Fredrik Styrman – och det med råge. Luleå har även gjort klart med Leksandsbacken David Gunnarsson.

 

I övrigt är det klart att Staffan Kronwall åter lämnar Sverige – den här gången för att testa lyckan i KHL. Målvakterna Joakim Lundström och Fredrik Pettersson-Wentzel har också fått nya klubbadresser under dagen. Dessa är desto mer väntade. Lundström flyttar tillbaka till Medelpad för spel i Timrå och PW är klar för svenska mästarna, Färjestad.

 

Även Malmö har förresten varit involverade på marknaden den här dagen. Nu stod det förvisso redan klart att Tomas Larsson inte skulle bli kvar i klubben, men norrlänningen har nu klart med en ny klubb. Han kommer under de kommande två säsongerna att tillhöra Tingsryds AIF. Och jag önskar ”Tommy” lycka till i Småland!

 

# # #

 

I natt gjorde förresten Dave Bolland comeback efter skadefrånvaro. En comeback som minst sagt var väldigt lyckad! Chicago, med kniven mot strupen, fullständigt mosade Vancouver i nattens fjärde match av conferencekvarten. Det var verkligen Madhouse on Madison när Blackhawks vann med hela 7-2 och därmed fortfarande lever i serien. För att återgå till Bolland så matchades han konstant mot tvillingarna Sedin och såg till att svenskarna inte fick mycket uträttat (även om Daniel gjorde ett mål). Dessutom producerade han framåt – ett mål och hela tre assist.

 

I natt väntar inte mindre än fem matcher:

New York Rangers – Washington Capitals

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers

Phoenix Coyotes – Detroit Red Wings

Nashville Predators – Anaheim Ducks

 

Jag ska försöka titta lite på Bolts mot Pens och se om Magnus Bengtssons nordamerikanska favoriter kan koppla ett än hårdare grepp om matchserien.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0