Bara till att vänja sig vid spelartapp

Jan Urbas är på gång till Växjö. Ja, han kommer ju att hamna där. För självklart har Malmö ingenting att sätta emot när ett elitserielag vill plocka över en spelare i dag. Malmö Redhawks prestationer har nu under flera år varit svaga, vi är ett cementerat mittengäng i Allsvenskan. Glöm inte det. Glöm inte hur illa mycket har sköts. Därför har Redhawks inget att sätta till när Jokerit vill ha Nichlas Hardt, AIK vill ha Markus Svensson och Växjö vill ha Jan Urbas.

Vissa talar om att Redhawks måste ge spelare som Urbas och Hardt rätt betalt. Jag tvivlar oerhört på att det är det som avgör. Det är helt enkelt spel i en högstaliga med den mycket större uppmärksamhet spelare får där som hägrar. Det är ett avstamp mot NHL eller KHL på sikt. Vi får tyvärr inte stirra oss alltför blinda på spelares historia och vad de betyder för fansen i olika omdömen. Det handlar om att göra karriär och den blir inte så stor om man stannar i Malmö för stunden. För nu var det faktiskt en handfull år sedan Redhawks spelade en match i Elitserien. Dessutom har det gått tre säsonger på raken utan ens kvalspel till Elitserien.

Nu gäller det att se framåt. Spelare som vill vara med på resan ska vara det. Hög motivationsgrad är alltid prio ett. Ska det bli allvar av hockeyn i Malmö igen måste spelare vilja spela just här. För jag tror inte Carl Söderberg var ensam i spelarled om att vara trött på allsvensk hockey. Åtminstone så som den har utformats i Redhawks regi.

# # #

Daniel Josefsson verkar, enligt MrMadhawk.se, bli nästa nyförvärv. Det gillar jag skarpt. En skridskostark back till i laget. Jag räknar med ett helt annat flyt i spelet till hösten. Både Tero Konttinen och Josefsson kan tillföra det som varit en bristvara i Malmö alltför länge. Dessutom tror jag att vi på allsvensk nivå har hittat en back som kan stärka powerplay ordentligt. Återstår att se när det presenteras.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0