Hedersam förlust mot serieettan

Det blev inget trendbrott att tala om för Malmö Redhawks. Segern mot Oskarshamn följdes upp av förlust mot Örebro, 2-1. Malmö tog ledningen i mittperioden men Örebro kom tillbaka i tredje akten och vände med två mål. Ville Nieminen, som premiärspelade för Örebro, styrde in 1-1-kvitteringen och Jared Aulin kunde på tok för billigt avancera från sarghörnet in mot mål och sätta 2-1 bakom klart godkände Hannu Toivonen.

Den stora snackisen efter matchen blev Christoffer Norgrens armbåge på Linus Klasen som gav Klasen hjärnskakning. Blodet rann dessutom från Linus, men någon åtgärd från domaren blev det inte tal om. En skandal i sammanhanget, förstås. Retfullt att domaren sen stod i Viasat Hockey-sändningen och tyckte att man (domartrion) gjorde en bra insats när en sådan situation helt missades. Det har undan för undan växt fram hur motståndarspelare går allt hårdare mot Klasen och respektlösheten med flitig användning av både klubba samt armbåge har ökat. Det här är inte okej. Tyvärr får Linus oerhört mycket skit på grund av vad han tjänar och att han spelar en aning mer egoistiskt än vad jantelagen i Sverige tillåter. Det var faktiskt bara en tidsfråga innan det skulle smälla på allvar och nu hoppas jag innerligt att det här får konsekvenser i efterhand.

Om vi ska återvända till insatsen så såg det rätt skapligt ut för Malmö, bortsett från första perioden där Örebro hade betydligt mer. Framförallt var viljan där med en kämpaglöd som gör fansen nöjda. En förlust är emellertid alltid en förlust och Malmö har inte råd att förlora så mycket mer den här grundserien. Effektiviteten måste upp, målsnittet på slutet är brutalt dåligt om man dessutom kommer ihåg att åtminstone tre av fem mål mot Oskarshamn kom genom målvaktsbjudningar.

Kan Redhawks nu fortsätta kämpa, driva hårdare än tidigare så kan faktiskt en vändning komma även resultatmässigt. Det går dock inte på något sätt att känna sig nöjd efter Örebro-insatsen utan nu måste Malmö kämpa lika hårt mot Södertälje hemma på söndag. Jag hoppas att alla kan ge årets Malmölag en sista chans för upprättelse. Med gratis inträde finns det chans till stor publik och om vi kan få till en skön stämning så kan en oerhört viktig trepoängare spelas hem. För SSK-bataljen är onekligen en nyckelmatch i kampen om en "förkvalserieplats". Så se till att ta er till arenan på söndag!

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0