Rögles anmärkningsvärda svit

Jag tycker verkligen inte om att sparka på de som redan ligger, och Rögle är sannerligen ett lag som har det tungt just nu. Förlusten i går var den tredje raka i HockeyAllsvenskan och ängelholmarna sladdar rejält i serien. Faktum är att RBK i dagsläget har närmre till kvalspel neråt än uppåt. Något som naturligtvis kommer att ändras under säsongens gång, men ska det bli spel i ”rätt” Kvalserie framåt våren har Rögle en oerhört lång väg att vandra.

 

I går såg laget faktiskt ut att gå mot en seger. Ledning 2-1 efter två spelade perioder i Arena Oskarshamn. Men nu var det ju Rögles eget bogeyteam, IK Oskarshamn, som tod för motståndet. Och i tredje vände hemmalaget givetvis matchen och vann med 3-2.

 

I fjol tog Rögle endast två poäng av IKO, detta via en förlängningsseger hemma i Lindab Arena.

 

Faktum är att Rögle inte tagit en trepoängare mot smålänningarna sedan den 15 februari 2008, då laget vann uppe i Småland med 2-0. Segerskytt då var Christofer Löfberg (vad hände med honom förresten?) som sköt 1-0 med drygt åtta minuter kvar av ordinarie matchtid. Tommy Enström var sedan påpasslig när han spikade slutresultatet i tom kasse.

 

Sedan dess har resultaten sett ut på följande sett:

2010-09-23 Rögle – Oskarshamn 0-5

2010-11-08 Oskarshamn – Rögle 4-1

2011-01-05 Rögle – Oskarshamn 3-2 efter förlängning

2011-02-04 Oskarshamn – Rögle 5-1

2011-10-25 Oskarshamn – Rögle 3-2

 

Nästa gång lagen möts är onsdagen den 30 november, då i Ängelholm. Kan det månne vara läge att spräcka sviten där och då?

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0