Femetta när Gurkorna slog Kringlorna

Västerås ångar på i toppen. I dag bortabesegrade man Södertälje, som därmed åkte på sin första förlust hemma i Scaniarinken för den här säsongen. Och SSK, som ställs mot Malmö Redhawks på onsdag, har det riktigt tungt just nu. Dagens nederlag var det tredje raka (föll mot Leksand och Oskarshamn tidigare i veckan) och glappet upp till tabelltoppen blir större för varje poängtapp laget åker på.

 

För Västerås är situationen en helt annan. VIK har studsat tillbaka oerhört fint efter Bofors skrällseger i Rocklunda. I fredags hämtade man upp ett 0-3-underläge borta mot Rögle och fick med sig poäng hem därifrån och i dag plockade laget alltså en ny trepoängare.

 

I dag vill jag dock säga att Västerås vann pga Södertäljes oförmåga att nyttja de klara målchanser som hemmalaget spelade sig fram till. Att bara göra ett mål på åtminstone tio kvalificerade målchanser håller inte om man ska vara ett topplag i HockeyAllsvenskan 2011/2012.

 

Några som däremot gör det bästa av varje situation ute på banan är Västerås livsfarliga duo med succéjunioren William Karlsson och den amerikanske poängkungen Broc Little. 23-årige Little svarade i dag för sitt andra hattrick för säsongen (det första kom i 6-2-segern i Malmö Arena) och Karlsson var framspelare vid samtliga tre mål.

 

Västerås seger innebär att laget nu toppar serien fem poäng före trion Malmö, Bofors och Örebro – som förvisso har en match mindre spelad.

 

# # #

 

Övrigt att notera denna söndag är att Oskarshamn har gjort klart med en ny back i Sam Lofquist. Jag har absolut noll koll på denna amerikan, men fann åtminstone detta YouTube-klipp. Ser man bara till det verkar det som att HockeyAllsvenskan blir ännu en attraktion rikare.

 

 

/Winnberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0